maandag 20 april 2009

New watertank 3

Eindelijk is de nieuwe watertank geleverd, door de vele regen had de levering wat stagnaties.
Ondanks dat de tank van kunstof is ie toch redelijk zwaar, kreeg er niet veel beweging in toen ik probeerde de tank te verplaatsen. Gelukkig kwamen Bart & Hanneke het Paas weekend, en met de hulp van Bart en Jim was het karwei snel gedaan, net voor de regen de resterende ruimte om de tank opgevuld met zand.


Na pasen de tank voor 3/4 gevult met water van de waterdam (via een waterpomp die bij de waterdam staat), en de presure pomp aangesloten zodat we weer gebruik kunnen maken van het 2de toilet en verschillende kranen.

Verschillende kranen, maar helaas niet bij onze geplande groentetuin, wat niet erg handig is, dus ook maar besoten om een aftakking te maken om dan toch ook daar maar een kraan te installeren. Helaas betekende dit een greppel van bijn 40 meter graven :-( Afijn dit houdt me bezig (en fit ?), toen suggereerde Jeanette dat het mischien ook wel makkelijk zou zijn om daar ook stroom te hebben, waar ze wel gelijk in had, dit betekende echter wel dat de greppel nog langer moest worden :-( :-(

Afgelopen zondag de water aftakkingen aangelgd en de electriciteit kabels gelegd, wederom een hele klus maar tevreden met het eind resultaat.

Nu toch maar snel dat hek om de groetentuin af maken, de honden vreten iedere keer etensresten van de compost hoop op, wat dus geen zoden aan de dijk zet. Veder heeft er ook al een kangeroe in het kippegaas vast gezeten geloof ik, dus moeten we maar wat vegetatie plaasten tegen het hek zodat het wat meer zicht baar is.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Ton en Jeanette!
    weer maar eens even de blog bekeken en.... moet zeggen... ben helemaal onder de indruk van die greppel!! wat een klus, maar zoals je schrijft, het resultaat is er na. Goed idee om daar ook stroom naar te leggen, wel wat meer metertjes en dieper, maar goed (ehum). Ik was net van plan wat foto's van het Paasweekend op te sturen, maar dacht eraan eerst even jullie bush adventures te lezen. De foto's komen zo, naar deze reactie stuur ik ze. Verder alles goed? Is Jessie alweer op de "been"? Hier alles prima, Jim en Luke hebben het nog steeds over de tractor... dat ritje moet toch wel een indruk hebben gemaakt! Goed, rest scrijf ik wel in een email.. groeten vanuit bushland Hornsby Heights. Keep up the BLOG!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ton en Jeanette,

    Leuk te zien dat jullie druk in de weer zijn om alles goed op orde te krijgen. En met foto's. Ton blijft zeker in conditie met al dat werk.
    Erwin vraagt zich nog al wie alle tv's heeft verhuisd.

    BeantwoordenVerwijderen