woensdag 1 april 2009

More rain !!!

We hebben wederom weer erg veel regen, een aantal plaatsjes om ons heen zijn afgsloten van de bewoonde wereld.

De weg waar aan wij wonen is afgesloten. Gelukkig is dat maar aan een kant, we kunnen nog steeds de Pacific Highway op, wat de belangrijkste weg is (eens soort A2). Alhoewel die ook is afgesloten in zuidelijke richting, maar die kant hoeven we gelukkig niet op. We hebben een regen meter, wat niet meer is dan een soort trechter die aangeeft hoeveel water er in zit. Nou de trechter gaat niet verder dan 150 mm, en liep over, dit geeft een beetje weer hoeveel regen er naar beneden is gekomen de laatste 24uur ! Tussen de buien door effies over de property heen gelopen, om de situatie in te schatten. We hebben normaal maar een klein riviertje (Dundoo Creek) aan het einde van de property, nu hebben we er tientallen lopen ! De komende dagen schijnt het zo te blijven, dus kan ik niet echt veel doen.

Afijn moet nog een extra groep aan leggen in de switchboard (Meter kast). En die zit onder de veranda, dus ondanks de vochtighied zou dit dan toch niet al te veel problemen moeten geven !

2 opmerkingen:

  1. Hallo! Zagen vanavond op het journaal dat het bij jullie een flink waterballet is. Plaatselijk is er wel 500 mm gevallen. Dat was al meer dan in 1 jaar in dit kikkerlandje. Hadden jullie nu een grote watertank dan zat ie ook gelijk vol! Leuk, jullie web-log. We zullen regelmatig jullie avonturen volgen. Groeten Frank & Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Rain druppels falling on my head...

    "I'm singing in the rain..... Singing in the rain...wasting a lot rain, pouring all thru my drain...all that noise of the rain.... make me go to the WC .... creating my own golden spray ....etc etc.

    Great blog Tonio + Netty
    Rgds the Mountain Change

    BeantwoordenVerwijderen