dinsdag 2 februari 2010

Australia Day !

Op 26 Januari wordt "Australia day" gevierd, en iedereen heeft dan een vrije dag. Op deze dag kwam in 1788 de eerste vloot vanuit Engeland de haven van Sydney binnen varen, en wordt daarom gezien als de eerste stap van de nieuwe natie. De Aboriginals noemen deze dag al een lange tijd "Invasion day", omdat toen de eigenlijke invasie van de Engelsen in Australië begon. Maar over het algemeen is het een dag waar iedereen vrolijk bij mekaar komt voor een BBQ. Ook zijn er een hoop mensen die deze dag kiezen om Australiër te worden, wat op deze dag dan wat officiëler wordt uitgevoerd. Ik ben van plan om binnen niet afzienbare tijd ook een Australisch paspoort aan te vragen (en dus Australiër te worden), omdat ik mezelf niet echt terug zie keren naar Nederland. Afijn terug naar de Australia day viering, die erg wordt aangemoedigd door de Australische regering en gemeenten. Zo ook door de Clarence Valley de gemeente waar wij in wonen, die je gratis vlees/brood voor de BBQ verschafte, als je met een lijst van 8 families kon komen die bij jouw de Australia day zouden komen vieren. Jeanette zag dit als een goede reden om de mensen van onze Fire brigade uit te nodigen, en we dus voor 40 mensen vlees op konden halen bij een slager in de stad, niet slecht dachten wij ! Het beloofde die dag zo'n 40 gaden te worden dus heb ik maar een groot zeil opgehangen om er voor te zorgen dat de mensen in ieder geval niet in de zon hoefde te zitten. Desondanks wat het erg heet, en de kaas smolt op het dienblad, dus er werd gretig gebruik gemaakt van het zwembad zoals je begrijpt. Verder heb we de Aussie geïntroduceerd in een spelletje wat we vroeger altijd speelde als we op vakantie waren. Weet niet of het een naam had, maar het kwam er op neer dat je je tegenspeler z'n fles met water om moest gooien met een bal. Het feit dat ze het proces (leeg open van de fles) mocht helpen totdat de eigenaar van de fles terug was gekeerd met de bal gaf een hoop hilariteit ! Al met al (ondanks de hitte) een hele geslaagde dag.

We zijn afgelopen weekend met wat buren van verderop naar Cangai geweest wat aan de Mann river ligt. Een mooie rit er naartoe en heerlijk water om in te zwemmen, desondanks het er koud uit zag, was het water heerlijk van temperatuur.

View Larger Map

Peter en Chris waren deze keer ook van de partij en komen oorspronkelijk uit Darwin wat in het tropische noorden van Australië ligt. Zij vonden het heerlijk om in een rivier te zwemmen en niet ongerust te hoeven zijn of er krokodillen in de buurt zouden zitten. Een interessant feit waar je normaal niet zo over nadenkt, als je een rivier in gaat om af te koelen.

Ook heb ik van de week wat netten aangebracht om ervoor te zorgen dat onze aardbeien niet worden op gepeuzeld. De aardbeien zijn een van dingen die wel erg goed aanslaan op onze grond. We kunnen gewoon niet geloven hoeveel smaak er aan de aardbeien zitten, wel iets heel anders dan wat van de supermarkt komt, heerlijk. Heb nog een extra "bed" tot m'n beschikking voor een andere krop (weet nog niet wat) wat geliefd is bij het lokale wild life en dus enige bescherming nodig heeft in de vorm van een net. Ik heb de bogen gemaakt van oude polytheen water slangen, en vormen een goede basis om het net over te spannen. Ik ga vanmiddag wat Knoflook zaden (teentjes) halen bij Ray die verderop in de straat woont en organische knoflook groeit en verkoopt. Wij willen ook wat Knoflook gaan groeien voor ons eigen gebruik. En dan tot slot ben ik van de week begonnen met het studeren om m'n grote rijbewijs te halen. Onze Fire brigade heeft chauffeurs te kort, en dus hebben ze wat mensen gevraagd of ze hun grote rijbewijs willen gaan halen waaronder ik. Dit is kosteloos omdat dit ten goede van de brigade komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten