maandag 28 december 2009

MERRY XMAS !!!

We hebben een heerlijke kerst gehad met goed gezelschap, een hoop schik en eten, en niet te vergeten "wat" alcohol. Het was goed om Wim & Kathy weer eens te zien het was tenslotte al weer een paar jaar geleden dat we ze hadden gezien. Er was een hoop bij te kletsen onder meer omdat ze hebben besloten om Singapore te verlaten en terug te komen naar Australië. Het lot besliste dat ze een stuk grond hebben gekocht, net over de grens met Queensland, wat niet al te ver bij ons vandaan ligt (ongeveer 3.5 uur rijden). Hier zijn we erg blij mee zodat we ze weer wat meer kunnen zien. Ik heb Wim in Australië zo'n 10 jaar geleden ontmoet, we kwamen er al snel achter da we beiden uit Utrecht kwamen. Na wat meer te hebben gepraat bleek dat zijn vader een groentezaak had gehad in the Burgemeester Reigerstraat en zijn paarden stalde bij de van der Linders in de Zonstraat. Laat dit nu het ouderlijk huis zijn van mijn vader, en dus betekenden dat zijn vader mijn vader kende, ongelofelijk wat is de wereld toch klein ! Omdat het hier in Australië meestal erg warm is rondt de kerst periode worden er meestal koude gerechten gekozen voor het kerst diner, een grote kerst ham staat op iedereen z'n lijst, en er gaat niets boven ham van het bot. Grote garnalen zijn erg populair en worden met de kilo's gekocht, vis en zeevruchten zijn erg populair in deze tijd. Het lekkere is dat bijna alles in Australië wordt gevangen en alles dus erg vers en daarom goed van smaak is. De ham hadden we dit jaar van Jeanette der werk gekregen wat vrij ongebruikelijke is in Australië. Het uitdelen van kerstpakketten is normaal niet aan de orde, dus de ham was mooi meegenomen. Hier kwam nog bij dat we op 2de kerstdag wat zijn wezen drinken in de lokale pub, waar Wim ook nog een ham won in een loterij, dus we kunnen waarschijnlijk geen ham meer zien over een tijdje.

Het gaat nog niet zo goed met de ringworm "epidemie" in ons huis, ondanks bij Jeanette en mij het ergste is geweest, krijgen we er nog steeds regelmatig wat nieuwe plekjes bij. Rusty & Jessy zijn het bijna kwijt, maar daarentegen zitten Champers, Tyson en Chicko helemaal onder, Champers ziet er uit als een zombie, het is geen gezicht ! Jack de "aanstichter" maakt ook nog niet zoveel vorderingen ondanks ie elke week wordt gewassen, waar ie een beetje aan begint te wennen, maar we waren gewaarschuwd dat dit 1 tot 2 maanden kon gaan duren, dus der zit niets anders op om maar geduld te tonen.

Ik ben vorige week begonnen met het kweken van wat palmboompjes (Queen of Cocos palm). Deze palmen zijn erg makkelijk van zaden te groeien en zouden erg snel moeten groeien. In bepaalde streken van Australië wordt het zelfs als een pest beschouwd, de palm komt oorspronkelijk uit Zuid Amerika. Afijn wij vinden het een mooie palm en dit is zeker weten de goedkoopste manier om wat palmen neer te zetten aan de achterkant van ons terrein waar de beek loopt. Deze plek heeft al een beetje de uitstraling van een regen woud, en met wat extra Palmen wordt dit nog versterkt. Ik heb 30 polytheen zakken gekocht die gevuld met rijke bosgrond en de zaden die rijkelijk aan de palm hangen erin geplant. Nu maar eens kijken of het wat gaat worden. Sinds we hier wonen hebben we van veel mensen hier geleerd dat het loont om zoveel mogelijk dingen te hergebruiken die je vindt op je stuk grond. Het is soms ongelofelijk om te zien hoe de vindingrijk de mensen hier zijn.

Jeanette is vandaag weer aan het werk, voor een paar daagjes, we hebben verder nog geen concrete plannen voor wat we gaan doen met Nieuwjaar, maar dat komt nog wel.
.............Tot het volgend jaar !!!!

1 opmerking:

  1. Lieve Ton en Jeanette,

    Ik heb weer even (nou ja, zeker een half uur) jullie verhalen zitten lezen. Wat is er in een korte tijd weer veel gebeurd. Jullie zitten niet stil zeg! Echt helemaal geweldig om alle verhalen te lezen. Ik hoop wel dat de epidemie weer snel verdwijnt, want da's toch wel vervelend. Leuk ook dat jullie Kathy en Wim weer gezien hebben. Moeten binnenkort maar weer eens bellen, om even bij te kletsen. Ik ga ons blog ook bijwerken, want wij hebben ook wel erg leuke en gezellige weken achter de rug. Ook van ons....de beste wensen voor 2010 en dat we elkaar toch maar weer ergens mogen ontmoeten!!
    Groetjes, tot snel, Hanneke, bart, Jim, Luke en Amy (knuffels aan de honden en Jack!)

    BeantwoordenVerwijderen