maandag 25 mei 2009

Storm (and lots of rain again)

Het begint een beetje eentonig te worden, maar ik moet in deze post wederom over regen "praten". Sinds we op ons nieuwe stekje zitten, is er verschrikkelijk veel regen gevallen, and afgelopen week was het ergst tot zo ver (onze regen meter gaf meer dan 300mm aan). Grafton de stad waar we vlak bij zitten (ongeveer 20,000 inwoners) met nog een aantal dorpjes die aan de Clarence river liggen, moest(en) gevaceerd (wij niet) worden.


We hebben dit al een keer eerder mee gemaakt toen we nog in Culemborg woonde en de Lek dreigde te overstromen. Ondanks het feit dat wij geen stroom en telefoon hadden voor een paar dagen zijn we er zonder veel kleerscheuren door heen gekomen. Ons huis is gebouwd op het hoogste gedeelte van het blok grond, dus al het water stroomt via de zijkant(en) van het huis naar beneden naar de creek. Wel zijn er aardig wat bomen op de property om gevallen. Een van de bomen die niet is gevallen maar wel op het punt staat om dit te doen, staat op een plek waar we onze garage/schuur willen gaan bouwen. Je kan scheuren in de grond zien waar de wortels de grond in gaan, een sein dat het allemaal op scherp staat. We moeten deze boom dus weghalen voor we de garage/schuur gaan bouwen !

Jeanette werkt in Maclean een klein tourist stadje, en haar kantoor ligt pal aan de rivier, zij is afgelopen donderdag vroeger naar huis gekomen, om te voorkomen dat ze daar vast kwam te zitten. Vrijdag kon ze niet meer naar het werk omdat de Pacific highway (een belangrijke verkeersader) op verschillende plekken was ondergelopen. Dat is nog steeds het geval en dus werkt ze vandaag in Grafton, waar ze via wat omleidingen wel kan komen. Er zijn nog steeds een heleboel wegen in de omgeving ondergelopen dus het is effe puzzelen om een route te bepalen.
De creek aan de achterkant van de property is ook niet meer te herkennen, wat normaal een beekje van niet meer dan zo'n 2 tot 3 meter wijdt is, is nu een watermassa van meer dan 5o meter. We hebben op deze plek in February nog gekampeerd (in afwachting van de sleutel van het huis). Ik zal een foto van het kamperen erbij zetten ter vergelijking.
Nu maar hopen dat de boel maar weer snel opdroogt, zodat ik weer verder kan met het dogfence, helaas ben ik bang dat dit nog wel effies gaat duren !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten