maandag 18 mei 2009

Fencing (Serious)

Afgelopen week begonnen met de mammoet job, het hek wat de honden ervan moet weerhouden om op het lokale wild te jagen. Na wat gesproken te hebben met wat lokale boeren, en goed m'n ogen de kosten te hebben gegeven, weet ik dan eindelijk hoe dit gedaan moet worden. 4 rollen gegalvaniseerd hekwerk (4 rollen van 100m dit niet te tillen zijn), 100 stalen palen (star pickets) en 750m spandraad gekocht. De eerste 150m is naar tevredenheid gelukt al zeg ik het zelf, helaas neemt het wederom meer tijd in beslag dan gedacht.

Met het spannen van het hek kan je erg veel kracht zetten dus de eindpalen moesten goed verankerd worden in de grond, wat tot zover goed is gelukt (goed afgekeken) !

Nu nog 250m te gaan, en dit is voor het grootste gedeelte door de bush, ik heb al de nodige bomen weggehaald om ruimte te maken voor het hek. Mijn maat in de Gold Coast "Kenny" heeft aangeboden om te komen helpen, hopelijk komt ie ook wat doen en niet om bier te drinken, want daar is ie niet vies van ;-)

Ben ook nog druk geweest om hout voor de kachel te "sprokkelen", moest wel goed zoeken naar dode bomen, maar toch nog een aantal gevonden, en heb de spieren en kettingzaag een goede workout gegeven.

Afijn de rest van het weekend, zaterdag zijn we naar een veiling geweest, waar allerlei dingen werden geveilt, ik denk van een bedrijf dat falliet was verklaard. Alles van kettingzagen tot complete tractoren werden er aangeboden, erg interesant, niets gekocht, maar is de moeite waardt voor een volgende keer.


Zondag zijn we naar de "million paws walk" geweest, georganisserd door de dieren bescherming (RSPCA). Dit is een wandeling met je hond(en) en bedoeld om geld in te zamelen, na de wandeling worden er allemaal dingen georganiseerd waar je met je hond aan mee kan doen.
Wij hebben nog 2 prijzen gewonnen met Rusty, een met een soort stoelendans waar je hond moet zitten als de muziek stopt, en de eerste prijs in een gehoorzaamheids test. Het is maar goed dat er geen roo's of possums in de buurt waren anders hadden we waarschijnlijk worden verwijderd van het evenement :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten