dinsdag 17 november 2009

Chickens ?

Jeanette is van de week naar de kapper geweest, en de kapper woont iets verderop bij ons vandaan en doet dit in een schuur op hun terrein. De kapster wonen ook op een groot stuk grond, en hebben een groot aantal dieren rond lopen. Ze had die week 30 katten naar het asiel gebracht wat weer een trieste zaak is, als ze nu haar katten had gesteriliseerd dan had dit niet nodig geweest. Er blijven dingen waar we waarschijnlijk nooit aan zullen wennen, er wordt erg makkelijk gedacht over dit soort zaken waar we nu wonen. Afijn de kapster en familie is van plan te verhuizen, ze kunnen geen werk vinden en willen naar Victoria gaan verhuizen. Dus ze moeten van een hoop dieren af, en hebben er een hoop te koop waaronder jonge ganzen en kippen. Afijn zoals je misschien al begrijpt komen er nu kippen, ik heb de opdracht gekregen van Jeanette om een kippen ren te maken. Dus ben ik van de week begonnen met het zagen van palen die worden gebruikt om de omheining te maken. Na de bomen om te hebben gezaagd en ze op de juiste lengte te hebben gemaakt, gelijk de boom schors verwijderd. Als je hier te lang mee wacht gaat het er steeds moelijker vanaf, dus dien je dit zo snel mogelijk te doen. Chicko is nooit te beroerd om te helpen, hij beseft alleen niet dat zijn hulp niet echt veel zoden aan de dijk zet.

We hebben afgelopen weekend Ryan & Karen met hun kinderen op bezoek gehad. Ik heb Ryan met voetballen leren kennen. Ryan & Karen zijn beide fysiotherapeut en gaan binnenkort verhuizen naar Norfolk eiland, en hebben hun huis te koop staan. Norfolk eiland is een klein eiland wat tussen New Zealand en New Calendonia ligt, ten oosten van Australië. Het is een erg klein eiland (kleiner dan de helft van Texel) en er leven iets meer dan 2000 mensen. Ze hebben een eigen "regering" en belastingstelsel, maar maken gebruik van de Australische dollar. Der is maar een ziekenhuis op het eiland en ook maar een fysiotherapeut wat Ryan dus gaat worden. Ze verhuizen met een paar weken, en we zijn uitgenodigd om ze eens een keer te bezoeken.

De lente is mijns inziens voorbij de laatste weken is het erg warm, vandaag wordt er 36 graden verwacht, dus ik ga niet al te veel werk buiten verrichten. Dat gezegd, de planten in de tuin laten zich van hun mooiste kant zien op dit moment. Omdat dit ons eerste voorjaar hier is, hebben we geen benul van wat er allemaal op komt in de tuin, en is een lust voor het oog. Ben noot zo'n "tuinman" geweest maar ben onder de indruk geraakt van al die schitterende "exotische" planten die in Australië groeien. Zaterdag 's ochtends gaan Jeanette, de honden en ik rondt de property om te kijken wat er nu weer uit de grond komt of in de bloei staat. Onze groentetuin is ook erg productief, met als topper de Couchette of "Zucchini" zoals ze 'm hier noemen. Desondanks we deze groenten elke week eten/gebruiken kunnen we er niet tegen op eten en geven we ze regelmatig weg. De Couchettes zijn gigantisch groot en van perfecte kwaliteit wat je mag verwachten. Ik zal ook wat foto's van de planten in de tuin plaatsen om jullie een indruk te geven.

Ik ga vandaag naar George omdat nog een hoop 2dehands metalen golfplaten heeft liggen die ie niet gebruikt. Ik kan ze goed gebruiken om de kippenren te maken, dus dat is een mooi klusje voor vandaag.








2 opmerkingen:

  1. Hoi Ton en Jeanette,

    ziet er allemaal weer erg leuk en mooi uit en je hoeft niet echt stil te zitten daar! Leuk om zo op de hoogte te blijven, al moeten we toch ook weer een keertje bijkletsen! Gaaf van de kippen hoor! Wij hebben thuis vroeger ook altijd kippen gehad, lekkere eieren en gezellig dat gescharrel.
    Hoe is het met werk?
    Liefs en groetjes en bedankt voor jullie "comment",
    Hanneke en de rest van de bende

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Ton en Jeanette,
    Via de kerstkaart die jullie (tante) Ans gestuurd hebben, heb ik jullie blog adres gekregen en ik heb even snel zitten kijken... Wat een geweldig land is Australië toch! En wat een mooie omgeving! André had een tijdje geleden jullie adres in Sydney opgezocht via Google earth, om te kijken waar jullie nu toch woonden. Helaas moet hij nu weer gaan zoeken ;).
    Volgens mij hebben wij alleen het oude woonadres van jullie, in Sydney. Zouden jullie ons het nieuwe adres door willen mailen? Dan kunnen we weer eens een kaartje sturen!

    Nou ja, hier gaat alles goed, al hebben wij geen blog (wel op Hyves.nl, maar je moet "vriendjes" zijn om dat te kunnen lezen), dus op de hoogte blijven van ons is wat lastiger!

    Rest mij nog om jullie een fantastisch 2010 te wensen!

    Groetjes uit Beesd,
    André van der Linden en Loura de Ruiter

    altlinden@live.nl

    BeantwoordenVerwijderen