maandag 13 juli 2009

Job hunting

Afgelopen week heb ik gebruik gemaakt van een service die de lokale krant (Daily Examiner) aanboodt, om jezelf te adverteren dat je een baan zocht. Jeanette had een paar dagen eerder opgemerkt dat de lokale krant deze service aanbood, en dus heb ik een verhaaltje over mezelf gestuurd en een paar dagen later werdt het gepubliceerd, op pagina 2 ! Ik verwacht er niet teveel van, maar wie niet waagt die niet wint. Ik heb een afwijzing ontvangen (wat ik al verwachte) van een van de jobs waar ik recentelijk op had gesolliciteerd, maar een conformatie dat ze zijn begonnen met het maken van een shortlist van de job die ik erg graag zou hebben. Dit is een regerings job, waar je op een high-school de laptops van de leerlingen en leraren moet beheren. Hopelijk ontvang ik een uitnodiging voor een gesprek de komende weken. We waren afgelopen weekend uitgenodigd op een verjaardags feest van Mike & Fiona die wat verderop wonen. Mike & Fiona komen oorspronkelijk uit New Zealand, was erg leuk, en de nodige biertje weggewerkt rondom het kampvuur, want dat schijnt gebruikelijk te zijn, om een kampvuur te hebben (bonfire). Het koelt 's avonds redelijk af, en iedereen heeft genoeg ruimte en hout, dus een kampvuur is een welkome warmtebron ! Wederom weer de nodige lokale mensen ontmoet, want een goede zaak is, we willen een schuur/garage bouwen, en zoveel mogelijk zelf doen. En als we het niet zelf kunnen (beton gieten bijvoorbeeld), dan proberen we dit te doen met behulp van iemand lokaal, wat een stuk goedkoper is. Veelal verlenen de mensen die hier wonen elkaar diensten, inplaats van betaling (bartering). Aangezien we nog niet zoveel mensen kennen werken we hard aan onze networking en proberen zoveel mogelijk aan alle sociale evenementen mee te doen, wat tot op heden erg goed lukt, we gaan woensdag met Tony & Lisa (buurtjes die wat verderop wonen) uit eten in Grafton.

Grafton bestaat 20 Juli 150 jaar, nu is dat voor Europese begrippen niets bijzonders, maar in Australia is dat wel het geval. Australia zoals wij het kennen bestaat immers niet veel meer dan 200 jaar. Dit wordt dan ook gevierd deze maand voor meer informatie klik hierop (let op het is wel in het engels). Deze maand is ook het race carnaval, wat een speciale dag is op de paardenraces. Wedden op paarden is een zeer gebruikelike aangelegenheid in Australia, en iedere plaats heeft zo z'n dagen voor de speciale paardenraces, de meest bekende is de Melbourne cup. Deze paardenrace wordt gelopen (zoals de naam doet vermoeden) in Melbourne (in de staat Victoria) in November, en ligt het hele land plat, alles maar dan ook alles stop waneer deze race wordt gelopen, gelukkig duurdt de race niet langer dan 3 min, maar toch. Afijn terugkomend op de races in Grafton, omdat Jeanette nog steeds in Grafton werkt, heeft ze Woensdag en Donderdag middag vrij omdat dan de belangrijke races in Grafton worden gelopen, alles gaat dan dicht. Woensdag gebruiken we de middag om wat te trainen bij de fire brigade, maar donderdag willen we toch effies bij de paardenraces te kijken, we geven niet echt veel hierom, maar het is wel leuk om wat van de atmosfeer te proeven.

Verder heb ik een ruimte vrij gemaakt om onze kat "Bloke" te begraven. Ik wilde al een tijdje deze ruimte opruimen en dit was een goede gelegenheid. Er stond een grote stapel met bakstenen die over waren van de bouw van het huis. Natuurlijk zaten er veel kleine ruimtes in die stapel, waar zich van alles kon schuilhouden dus met een paar grote handschoen ging ik voorzichtig (Jeaentte beloofd) te werk. Het viel allemaal erg mee niet veel meer dan wat kikkers, duizendpoot (centipede), en een huntsman spin, allemaal vrij ongevaarlijk (ondanks dat ze wel kunnen bijten). Na het verplaatsen van de bakstenen, grondig clearen en wat nieuwe planten geplant te hebben, ziet het er goed uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten