vrijdag 11 november 2011

Visit Wim & Kathy

Een aantal weken geleden hebben we Wim & Kathy bezocht die nu in het hinterland van de Gold Coast wonen. Het werd hoog tijd want ze wonen er nu al een lange tijd en hebben verzuimd om ze een bezoek van enig betekenis te brengen. Wim is een Utrechter die ik een lange tijd geleden in Sydney heb ontmoet, en Kathy (zijn vrouw) is Australisch. Ze wonen op een schitterende plek grenzend aan een nationaal park, met een ongelofelijk mooi uitzicht op de (drukke) Gold Coast. De Gold Coast is een beetje te vergelijken met de drukke Spaanse strand plaatsen, veel hoog bouw en lange drukke stranden. Op het moment wonen ze in een tot huis omgebouwde schuur (wat een stuk beter is dan het klinkt), totdat Wim een huis heeft gebouwd. De eerste voor bereidingen zijn al gebeurd in de vorm van 2 prachtige stenen muren waar het toekomstige huis op gebouwd gaat worden. De gebruikte stenen komen allemaal van hun eigen grond, en is met grote machinerie verplaatst en zijn voor allerlei doeleinden gebruikt. Wim is nagenoeg klaar met het design van z'n huis, wat hijzelf heeft ontworpen (hij is een architecturaal engineer). De tekeningen beloven een prachtig modern huis met een groot deck aan de voorkant om van het schitterende uitzicht te genieten. Ook hebben ze een kleine boomgaard met allerlei fruit bomen die hun rijkelijk van fruit voorziet. Wij hebben verschillende zakken met sinaasappelen mee terug genomen waar we heerlijk van hebben genoten. Helaas hadden de avocado bomen niet veel vruchten dit jaar, anders hadden we er daar ook wat van mee genomen. We hadden onze kampeer aanhanger meegenomen zodat we daar met de honden in konden slapen. S'avonds lekker ouderwets geBBQ'ed op een halve olie vat, en de nodige wijntjes weggewerkt. Ik weet zeker dat de wijntjes er toe hebben bij gedragen dat Wim en ik hebben besloten om volgend jaar samen Australiër te worden en er een groot feest van te maken ! De volgende dag, na een overheerlijk ontbijt een lekker lui dagje gehouden en een stukje gewandeld met de honden in het nationale park. Wim & Kathy's hond Lockey (vernoemd naar Wims favoriete rugby speler) was ook blij met het bezoek, en kon niet genoeg krijgen van het spelen, ondanks onze (wat oudere) honden het op een geven moment wel hadden gezien en zich liever vertoefde in Lokey z'n honden hok.

Na een heerlijk weekend zijn we nog effies naar Ken & Rachel afgereisd die in de Gold Coast (20 min bij hun vandaan) wonen om met hun de Melbourne cup (The race that stops the nation) te aanschouwen. De nodige biertje weggewerkt en die avond mocht Jessy bij ons aan de bar zitten, een erg grappig gezicht.

1 opmerking:

  1. aleike steenbeek5 december 2011 om 05:33

    Wat een verrassing dat mijn broertje na al die jaren toch Australier wordt!!Ik kan me er wat bij voorstellen als ik die beelden van het land zie. Met Nederland heb ik zo langszamerhand ook steeds minder.Leuk dat jullie vriendschap zo lang stand houdt. Verhalen genoeg over julie gehoord!!

    BeantwoordenVerwijderen