zondag 9 januari 2011

Happy New Year !!!

Daar zijn we dan weer, terug van een heerlijke tijd in Holland, het had niet mooier kunnen zijn, een witte kerst, wie had dat kunnen dromen toen we onze reis boekte in April. We hebben ons tegoed gedaan aan alle typische Nederlands dingen, Jeanette kon geen Oliebollen kraam voorbij lopen zonder er een paar te kopen. Ik heb me (ondanks onze opgelopen griep) tegoed gedaan aan al die heerlijke speciale biertjes, waar Frans (mijn broer) er genoeg van had aangeschaft. Het zien van een volle fietsen stalling volledig besneeuwd, en lange boswandelingen in Lage Vuursche en Soesterberg, en aangelegde ijsbaan op de Korenmarkt in Arnhem wat een intens genot !! We hebben gebruik gemaakt van de situatie dat de hele familie bij mekaar was en schitterende foto's gemaakt met een pracht winterlandschap als achtergrond. Onze gecancelde vlucht van Frankfurt naar Amsterdam, had tot gevolg dat we ook niet onze bagage hadden, en de vliegmaatschappij Lufthansa liet ons volledig in het donker omtrent de status ervan. Dus na een paar dagen hadden we (voornamelijk ik) hier genoeg van en zijn we op goed geluk naar Schiphol gereden om onze bagage te lokaliseren, wat opmerkelijk genoeg niet al te veel problemen op leverde. Wij waren trouwens niet de enigste bergen koffers lagen daar te wachten op de rechtmatige eigenaar, wat een chaos ! Afijn het was een goed gevoel dat we onze bagage hadden, want daar zaten tenslotte ook onze kerst cadeaus in, want de familie had speciaal voor ons het geven van cadeaus tijdens Sinterklaas omgezet naar Kerstmis wat in Australië gebruikelijk is. Kerst hebben we gevierd bij Frans (mijn broer) en Liesbeth (Jeanette d'r zus). Nieuwjaar hebben we bij Robbert (mijn andere broer) gevierd, en het was heerlijk om weer eens ouderwets in een Utrechts straat vuurwerk afgestoken te zien worden, en mensen die met een glas wijn langs liepen om iedereen nieuwjaar te wensen, heerlijk !! Ook heb ik een bezoek gebracht naar een oude jeugd vriend Frank, die ik zo'n 40 jaar niet meer had gezien, en via het internet weer was tegen gekomen, het was heerlijk om weer wat oude jeugd herinneringen op te halen, 40 jaar waar gaat de tijd. En natuurlijk moest ik langs mijn oude voetbalclubje Zwaluwen Voorruit (heet nu trouwens anders), waar een nieuwjaars-receptie werd gehouden. Leuk om weer eens ouderwets een biertje te drinken met de ouwe maten. Traditioneel daarna met z'n allen uit eten in Utrecht wat altijd een rotzooitje is. Het was heerlijk om ook weer effies terug te zijn in Utrecht de studenten stad bij uitstek. Je blijft je verbazen op een avond liepen we een meisje tegen het lijf dat verkleed was als een kerstboom :-)

Maar zoals aan elke vakantie komt er weer een tijd om terug te gaan, het afscheid is nooit echt leuk, maar iets wat erbij hoort als je aan de andere kant van de wereld woont. De terugreis liep goed, we vlogen terug via München waar het nog steeds koud was, en de vleugels ont-ijst moesten worden voordat we weg konden vliegen. Veel geslapen op de terugreis, en het wederzien van onze huisdieren, speciaal onze honden was spectaculair. We moesten effies wennen aan de warmte en benauwdheid, en onze housesitters hadden geen noemenswaardige problemen gehad. Op vrijdag kregen we Jack de ezel, wat op zich een leuke gebeurtenis was. De buurman kwam 'm brengen, maar was hevig geëmotioneerd, omdat ie zojuist van z'n vrouw had te horen gekregen dat ze niet meer van 'm hield, en of ie maar het huis wilde verlaten. Jeetje wat moeten we daar nu weer mee, afijn na een tijdje met hem gepraat te hebben ging nog steeds hevig geëmotioneerd weer weg. We hadden 'm aangeboden dat als ie helemaal om 't hand zat hij tijdelijk bij ons mocht komen. We hopen beiden dat ie die uitnodiging niet opneemt, want dat gaat een beetje ten koste van je privacy, maar wat moet je dan, je moet je mede mens toch helpen als je dat kan ?

Tot zover..............

1 opmerking:

  1. Het was een heerlijk flesje wijn!! Hopelijk hebben jullie nog droge voeten. Wat een verschrikkelijk gebeuren daar. Groetjes Annemarie & Frank

    BeantwoordenVerwijderen